Ekspresowy Hummus- pasta z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 5 osób

Hummus w o wiele szybszej wersji, ponieważ do przepisu wykorzystałam ciecierzycę z puszki. Przygotowanie to zaledwie 5 min, a smak....rewelacja!!!

  • 5 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ciecierzyca z puszki 1 opakowanie,
    tahini 1,5 łyżki,
    czosnek 1,5 ząbka,
    woda 10 łyżek,
    papryka słodka mielona 1 płaska łyżeczka,
    sok z cytryny do smaku,
    sól i pieprz do smaku,

    dodatkowo:
    oliwa z oliwek 2 łyżki,
    posiekana natka pietruszki 1 łyżka,
    papryka ostra w proszku do posypania pasty,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Hummus

Ekspresowy hummus- pasta z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę odcedzamy, następnie miksujemy na gładką masę z dodatkiem wody i tahini. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, sok z cytryny do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczki. Wierzch polewamy oliwą z oliwek oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki i ostrą papryką. Podajemy według upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować