Ekspresowy deser z winogronami

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

Małe co nieco.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kiść drobnych czerwonych winogron
    1 galaretka wiśniowa
    1 śnieżka
    1 mleko
    ¾ szkl. jeżyn
    ¼ szkl. cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Wina

Ekspresowy deser z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Winogrona umyć i wrzucić pojedynczo do kieliszków. Galaretkę rozrobić wg. przepisu na opakowaniu i gdy zacznie tężeć zalać winogrona. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Śnieżkę rozrobić z mlekiem wg. przepisu. Wycisnąć na stężałą galaretkę. Jeżyny ugotować z cukrem i odrobiną wody. Wystudzić. Powstałym sosem polać deser.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować