Ekspresowy 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na tacy układam warstwę herbatników. U mnie były 3 rzędy po 6 herbatników w każdym rzędzie. Smaruję je masą kajmakową i przykrywam drugą warstwą ciasteczek.
750 ml mleka gotuję z cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozrabiam budynie i wlewam na gotujące się mleko. Mieszam aż zgęstenie. Przelewam na talerz i studzę. Masło ucieram na puch, dodając po łyżce zimny budyń. Miksuję. Masa powinna być puszysta i lekka. Budyniowy krem wykładam na herbatniki i przykrywam kakaowymi ciasteczkami.
Śmietanę ubijam mikserem. Dodaję cukier puder do smaku. Wykładam na ciasto i łyżką robie takie ozdobne fale.
Ciasto dekoruję wiórkami czekolady i schładzam w lodówce.
Kroję dopiero kolejnego dnia, kiedy herbatniki zmiękną.
Komentarze