Ekspresowe wafle z masą orzechową

4.5 (158 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 10 osób

Gdy nie mam czasu (a przy mojej córeczce to standard) - robię takie wafle, których przygotowanie naprawdę zajmują tylko chwilę. Tym razem użyłam (i często używam) gotowej masy orzechowej, która sprawia, że wafelki są przeeepyszne! Taka puszka bez problemu wystarcza na dużą paczkę wafli i nie trzeba nic dodawać, mieszać. A jeśli lubicie orzeszki - to o czym tu pisać...? Opcjonalnie wafle można udekorować polewą czekoladową. Zapewniam, że obie opcje znikają w oka mgnieniu!

  • 5 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 paczka wafli tortowych (*)
    Do przełożenia:
    1 puszka masy orzechowej (560g)
    Opcjonalnie:
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ekspresowe wafle z masą orzechową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafle przełożyć masą i złożone obwinąć folią aluminiową lub spożywczą.
    Całość włożyć do lodówki - obciążając jakimś ciężkim przedmiotem.
    Po schłodzeniu pokroić według uznania i opcjonalnie udekorować polewą czekoladową.

Porady

(*) Z tego co zauważyłam to w opakowaniach wafli znajduje się ich różna ilość - 4 lub 5. Do tego przepisu użyłam 5 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa orzechowa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować