Ekspresowe Nuggetsy z groszku konserwowego z dipem z nerkowców

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób

Pyszne Nugetsy w wersji wege! Ich głównym składnikiem jest groszek konserwowy :-) Tą smakowitą przystawkę, przygotowałam w ekspresowym tempie! Jedyne na co potrzebujemy czasu, to oczekiwanie na namoczone orzeszki nerkowca, które są nam potrzebne do przygotowania dipu. Połączenie groszku konserwowego z koperkiem i niebanalnym dipem z orzechów nerkowca, wyszło naprawdę rewelacyjne. Sami się przekonajcie :-)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • groszek konserwowy 1 puszka,
    mąka pszenna 2 łyżki,
    mąka ziemniaczana 1 łyżka,
    koperek posiekany 2 łyżki,
    sól i pieprz do smaku,
    bułka tarta,
    olej do smażenia,

    dip z nerkowców:
    orzechy nerkowca pół szklanki,
    musztarda stołowa 1 łyżeczka,
    koperek posiekany 2 łyżki,
    sól i pieprz do smaku,
    sok z cytryny do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Nuggetsy Przekąski

Ekspresowe nuggetsy z groszku konserwowego z dipem z nerkowców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek wysypujemy do miski i dusimy praską do ziemniaków. Dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, posiekany koperek oraz przyprawy do smaku. W rękach formujemy zgrabne Nuggetsy i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
    Orzechy zalewamy wodą, tak aby całe były nią pokryte i moczymy przez 2h . Następnie orzeszki odcedzamy, nalewamy odrobinę świeżej wody i miksujemy blenderem na gładki sos. Dodajemy musztardę stołową, sok z cytryny, posiekany koperek oraz sól i pieprz.
    Podajemy z usmażonymi Nuggetsami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Orzechy nerkowca Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować