Ekspresowe faworki

4.5 (199 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Czasem jest ,że chce nam się czegoś dobrego, a czasu nie ma. Warto wtedy pójść odrobinę na skróty i przygotować deser z tzw.gotowca. I taki pomysłem są faworki z ciasta francuskiego. Tradycjne faworki potrzebują więcej naszej pracy i uwagi, a przygotowane w taki spósób zajmnie nie więcej niż 15-20 minut. Zapraszam:)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Ciastka Faworki

Ekspresowe faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotować faworki 1. Ciasto lekko rozwałkować. Pokroić radełkiem na małe prostokąty. W każdym zrobić nacięcie i przełożyć ciasto przez dziurkę. Olej rozgrzać w rondelku. Porcjami wkładać faworki. W połowie smażenia obrócić ciasteczka na drugą stronę. Wyjąć i odsączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować