Ekspresowe domowe wrapy z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię tortille z mięsem i warzywami, a przygotowane w domu są znacznie smaczniejsze i tańsze. Jest to danie przy którym się nie napracujemy, w sam raz na upały.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 placków tortilla
    4 piersi z kurczaka
    prażona cebulka
    2 średnie pomidory
    15-20 oliwek
    1/2 op mieszanki sałat
    ok 50 g czerwonej kapusty
    2 małe ogórki kiszone
    1 mały zielony ogórek gruntowy
    200 g sera feta
    przyprawa do gyrosa
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 papryczka chili
    2 łyżki oliwy z oliwek
    Na sos:
    4 łyżki majonezu
    400 g jogurtu naturalnego
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki maggi w płynie
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ekspresowe domowe wrapy z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać dokładnie odstawić na chwilę do lodówki.
  • 2. Mięso z kurczaka doprawić przyprawą do gyrosa i posiekana papryczką chili. Usmażyć na oleju tak aby nie było suche. (ma być soczyste).
  • 3. Wszystkie warzywa pokroić w plasterki, ser w kostkę, oliwki na ćwiartki i wymieszać z sałatą.
    Tortille podgrzewać na elektrycznym grillu posmarować sosem, nałożyć mięso i warzywa, znów polać sosem, posypać prażoną cebulką. Zawijać w placki i aby się nie rozpadały zawijać w folię aluminiową. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Drób Oliwki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować