Ekspresowe Ciasto Bez Miksera Z Jeżynami

0 (0 ocen)

Musiałam uruchomić piekarnik, ale nie u siebie, a u mamy i na ekspresa powstało to ciacho. Wilgotne, w smaku przypominające ucierane, z jeżynami z nalewki oraz z małą gałązką rabarbaru ;)

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 27 x 17 cm lub 24 x 24 cm
    2 jajka klasy L
    1/2 szkl oleju
    100 gr cukru
    170 gr mąki pszennej tortowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    około 150 gr owoców ( u mnie jeżyny z nalewki oraz rabarbar )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ekspresowe ciasto bez miksera z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i roztrzepujemy trzepaczką na delikatną piankę.
    Dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i część oleju, mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy resztę oleju. Wykładamy ciasto (będzie dość gęste ) na wysmarowaną blaszkę lub na taka jednorazówkę, wtedy nie musimy niczym smarować i wykładamy owoce na wierzch.
    Pieczemy w 190-200 stop. przez około 45-50 min.
    Ciasto jest gotowe, gdy wbity do niego patyczek jest suchy. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Olej Rabarbar Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ekspresowe ciasto bez pieczenia

To może cię zainteresować