Tak przygotowane babeczki ucieszą dzieci, a także dorosłych. Doskonałe na szybki w przygotowaniu deser. Czekolada miętowa nadaje smaku i zapachu tej słodkości.
40 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki oleju
1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
po 2 łyżeczki cukru waniliowego i proszku do pieczenia
10 dag. czekolady deserowej miętowej-u mnie 70 % kakao
Dodatkowo:
blaszka na 12 babeczek wyłożona papilotkami
cukier puder do posypania
Ekspresowe babeczki z czekoladą miętową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, olej, wodę, jajka , umieszczam w misce , miksuję mikserem - tylko do połączenia składników. Do masy dodaje posiekaną czekoladę , mieszam, masę nakładam do papilotek do 3/4 wysokości. Babeczki piekę w temperaturze 180 minut przez ok. 30 minut. Jeszcze letnie posypuję cukrem pudrem.
Komentarze