Ekspresowa zupa serowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Tę zupę robi się bardzo szybko, jest bardzo smaczna. Dobrze smakuje zarówno z makaronem jak i z grzankami. Serdecznie polecam.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję.

    a) składniki podstawowe z zestawu
    garść drobnego makaronu kolanka
    trójkącik serka topionego ze szczypiorkiem
    4 orzechy włoskie

    b) składnik podstawowy dodatkowy
    3/4 szklanki mleka

    c)składniki robocze
    1/2 szklanki wody
    szczypiorek ( u mnie liofizowany)
    sól i świeżo mielony, kolorowy pieprz do smaku
    szczypta kurkumy

    d) dekoracja
    liofizowany szczypiorek

Ekspresowa zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko i wodę wlewam do rondelka i gotuję. Kiedy zacznie wrzeć wrzucam makaron. Można go ugotować oddzielnie i na końcu dodać do zupy. Po 3 minutach kiedy makaron będzie miekki, dodaję serek topiony i mieszam aż się rozpuści. Zupę doprawiam odrobiną kurkumy, soli i świeżo mielonym, kolorowym pieprzem. Dodaję szczypiorek i mieszam.

    Orzechy prażę na suchej patelni.

    Zupę przelewm do miseczki, posypuję orzechami i szczypiorkiem.

    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy