Ekspresowa frittata z kurkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiamy dania z jajkami pod każdą postacią. Proponuję lekką, ekspresową frittatę z kurkami i cebulką.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mrożone kurki: 25 dekagramów
    - mała cebula: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis: 1 łyżeczka
    - jajka: 3 sztuki
    - mleko: 100 mililitrów
    - skrobia kukurydziana: 1 łyżeczka
    - sól do smaku: 0.5 łyżeczki
    - szczypiorek siekany: 1 łyżka
    - przyprawa Specialite Kamis - pieprz młotkowany: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frittata

Ekspresowa frittata z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ekspresowa frittata z kurkami 1. W rondelu rozgrzewamy oliwę, wsypujemy wcześniej rozmrożone kurki i chwilkę dusimy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę doprawiamy solą, suszonymi pomidorami i dusimy aż cebulka się zeszkli. Układamy farsz w mini-formach do tarty. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem mleka i 1 łyżeczki mąki kukurydzianej, odrobiny soli, dodajemy posiekany szczypiorek. Masę jajeczną wlewamy do formy i wstawiamy do mikrofalówki na 1,5 minuty nastawionej na maksymalna moc, gdy frittata się napuszy wyjmujemy formy i doprawiamy młotkowanym pieprzem z kolendrą. Można podawać na ciepło jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować