REKLAMA

Ekspresowa fasolka po bretońsku z kiełbasą wiejską

wyświetlono: 144 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 2

Taką fasolkę ugotujesz w zaledwie 20 minut bo do tej fasolki dajesz gotową fasolę z puszki, bulion oraz przecier, zagotowujesz i możesz cieszyć się pyszną smaczną fasolką.

opublikowany: 17.11.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 5 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 puszki fasolki białej
    1,5 l bulionu warzywnego
    przecier pomidorowy słoiczek
    2 łyżeczki majeranku
    1,5 laski kiełbasy wiejskiej
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotować dodać przecier pomidorowy. Fasolkę osączyć na sicie z zalewy dodać do gorącego wywaru. Kiełbasę pokroić w plastry i dodać do fasolki całość pogotować 15 minut i wyłączyć. Przyprawić do smaku majerankiem. Podawać z ulubionym pieczywem.

Porady

Z tej porcji otrzymałam 4 spore miseczki fasolki.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

jk Dodane przez: Jola1977-1977
fasolka Dodane przez: AnetaJ


Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE