Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku

  • wyświetlono: 333 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Danie bardzo podobne do znanej wszystkim fasolki po bretońsku

IMG_20200815_103145
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

4 szk ugotowanej ciecierzycy
350 g cienkiej kiełbasy
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
sól do smaku
pieprz do smaku
ostra papryka do smaku
słodka papryka do smaku
1 łyżka majeranku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 kostki rosołowe
1 l wody
1 łyżka smalcu
1 łyżka mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku

  • 1. W garnku zagotować wodę, dodać kostki oraz liście, ziele i gotować 5 minut.
    Potem dodać ciecierzycę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę a także resztę przypraw, koncentrat i gotować kilka minut.
    Na koniec smalec roztopić na patelni, dodać mąkę i zrobić zasmażkę, dodać ją do garnka z ciecierzycą i zagotować mieszając.
    W razie konieczności doprawić i podawać z pieczywem.
PP_02-2017

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadkiełbasaciecierzycaobiaddania

Komentarze

Podobne przepisy

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

Dodane przez: beata80

Błyskawiczna fasolka po bretońsku

Dzięki fasoli konserwowej w 30...

image-2054427

Dodane przez: monika016

Ekspresowa fasolka po bretońsku (z fasolką...

Czasami droga na skróty okazuje...

Fasolka szparagowa po bretońsku

Dodane przez: Cukiereczek

Fasolka szparagowa po bretońsku

Dostałam od teściów mnóstwo fasolki...

fasolka po bretońsku

Dodane przez: duszek

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Jedno z najbardziej popularnych...

Fasolka

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Fasolka po bretońsku

Gdy najdzie mnie ochota na fasolkę...

Cieciorka po bretońsku

Dodane przez: Martyna1991

Cieciorka po bretońsku

Lżejsza wersja popularnej fasolki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE