PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Eklerki z budyniemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/25/eklery-z-budyniem.jpeg37442104http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/eklerki-z-budyniem
1.
Masło i cukier puder zalać 1 szklanką wody, gotować, aż tłuszcz się rozpuści. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszać, aż powstanie gładka masa. Zmniejszyć ogień i chwilę podgrzewać mieszając. Kiedy masa trochę przestygnie dodawać po jednym jajku ucierając, aż ciasto zacznie lekko odstawać od naczynia. Ciastem napełnić rękaw cukierniczy i na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać eklery o długości ok 10cm. Piec ok 25 minut w 200 C.
Krem: Zagotować 2 szklanki mleka z wanilią, cukrem i masłem. pozostałe mleko zmiksować z jajkami (całymi) oraz mąką, wlać do gorącego płynu. Gotować, cały czas mieszają, aż powstanie gładki krem.
Eklery przekroić wzdłuż i napełnić ciepłym kremem. Udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego!!!E
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze