1.
Połowę mango i połowę ananasa miksujemy na gładką masę blenderem. Drugą połowę kroimy w kostkę.
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Miksując, dodajemy po kolei resztę składników: jajka, puree z owoców, jogurt, sól, kardamon, mąkę, proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy kokos i pokrojone owoce, mieszamy łyżką.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wylewamy do nich ciasto, zostawiając trochę miejsca na wyrośnięcie. Górę posypujemy cukrem kokosowym.
2.
Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut. Studzimy na kratce.
Najlepsze są następnego dnia.
Porady
Do muffinek sprawdzą się zarówno owoce świeże, mrożone jak i z puszki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze