Egg Nog po mojemu

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Co prawda nie jest to drink dla miłośników surowych jajek, jednak mogę zapewnićże jajek wcale w nim nie czuć. Czuć go za to kokosem, pomimo iż ani mleko ani dodatki kokosowenie były...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietanka 12%: 170 mililitrów
    - tarta czekolada: 1 łyżeczka
    - biały rum: 60 mililitrów
    - brązowy cukier: 3 łyżeczki
    - jaja: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - czekolada i melisa do dekoracji: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Napoje

Egg nog po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbijamy oddzielając od siebie białko i żółtko, białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy cukier i nadal ubijamy, odstawiamy. W blenderze miksujemy śmietankę, startą czekoladę, rum i śmietankę na jednolitą konsystencję z delikatną pianką. Do ubitej wcześniej piany dodajemy zawartość blendera nadal delikatnie całość ubijając, tak aby nie straciło puszystości. Nalewamy do szklanek i dekorujemy.
  • 2. http://od-kuchni.blog.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować