Dziki łosoś z Alaski z kolorową salsą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lekko, szybko, pysznie i kolorowo.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g dzikiego łososia z Alaski(filet ze skórą), lub jurajskiego
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    2-3 plasterki cytryny BIO
    kilka gałązek koperku

    kolorowa salsa:
    pomidor malinowy
    czerwona cebula
    świeża papryczka chili
    awokado
    żółta papryka
    koperek
    limonka
    2 łyżki oleju z awokado
    koperek
    domowa kostka warzywna
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dziki łosoś z alaski z kolorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę nacieramy solą i pieprzem. Kładziemy skórą do dołu na rozgrzanej patelni grillowej. Na rybie układamy 2-3 plasterki cytryny i kilka gałązek koperku. Smażymy pod przykryciem około 5 minut. UWAGA: ryby podczas smażenia nie ruszamy i nie przewracamy, dzięki temu uzyskamy rumianą chrupiącą skórkę i soczyste mięso.

    W czasie, gdy ryba się smaży przygotowujemy salsę. Wszystkie warzywa i awokado kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy rozkruszoną kostką, sokiem z limonki oraz olejem. Posypujemy koperkiem.

    Rybę podajemy z salsą i ulubionymi dodatkami.

Porady

domowa kostka maggi> https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/domowe-kostki-maggi-w-100-naturalne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować