Bułki z pieczarkami i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bułeczki są wyśmienite, dzieci je wręcz uwielbiają

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    12 bułek

    1 kg pieczarek

    2 jajka

    3 łyżki ketchupu

    1 duża cebula

    40 dag sera żółtego

    2 łyżki masła

    sól, pieprz

Bułki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pieczarki myjemy i kroimy je w większą kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobniutką kostkę.

    2. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojoną na drobno cebulę. Cebulkę zeszklić a następnie dodać pokrojone w kostkę pieczarki.

    3. Pieczarki dopawić solą, pieprzem. Następnie dodać trzy łyżki ketchupu oraz wbić dwa jajka. Wszystko razem wymieszać.

    4. W bułkach wydrążamy dziurki i nadziewamy je farszem. Posypujemy startym żółtym serem.

    5. Bułki zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15 min. Podajemy z ketchupem.

Komentarze

Podobne przepisy