Dzidziuś

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Dzieci za nim przepadają:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - Ciasto: 1 sztuka
    - jajka: 5 sztuk
    - cukier: 0.75 szklanki
    - kisiel o jednakowym smaku w proszku: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki

    - masa: 1 sztuka
    - mleko: 0.75 litra
    - kasza manna: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - aromat migdałowy: 1 sztuka
    - margaryna: 250 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele

Dzidziuś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ubić na parze, porcjami dodawać kisiel. Na koniec dodać proszek. Wyłożyć na blaszkę (o wym. 32x26cm) wyłożoną papierem i wysmarowaną margarynę. Piec ok. 25-30 min w temp. 170st.
  • 2. Na mleku ugotować gęstą kaszę. Zdjąć z ognia i dodać cukier, dobrze wymieszać. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce kaszy. Na koniec dodać aromat. Masą przełożyć ciasto. Polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aromat migdałowy Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować