Dżem z truskawek i agrestu

4.49 (143 ocen)

  • 60 min

Polecam dżem z truskawek z dodatkiem agrestu. Skorzystałam z przepisu mojej mamy.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dkg agrestu
    3/4 szklanki wody
    1 kg truskawek
    70 dkg cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy

Dżem z truskawek i agrestu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0we4yg8 1. Agrest umyć i oczyścić. Do naczynia wlać wodę, dodać agrest, rozgotować i przetrzeć przez sito
  • image-0uvhsgg 2. . Truskawki zasypać cukrem , odstawić na 12 godz. Następnego dnia odlać sok. Następnie do truskawek dodać przetarty agrest, gotować do właściwej gęstości. Gorący nakładać do słoików, zakręcić. Słoiki odwrócić do góry dnem, przykryć .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować