Dżem z pigwy i pomarańczy

  • wyświetlono: 10765 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Idealny na lekkie śniadanie.

DSC_1166
  • 60min

Składniki


2 kg pigwy
2 limonki
3 duże pomarańcze
200 g cukru
2 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem z pigwy i pomarańczy

  • 1. Pigwy obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka ,dodajemy sok z wyciśniętych pomarańczy i limonki ,wlewamy wodę ,wsypujemy cukier i zagotowujemy od czasu do czasu mieszając. Następnie zestawiamy z ognia ,blendujemy i ponownie zagotowujemy. Dodajemy żelatynę ,dokładnie mieszamy i jeszcze gorący dżem przekładamy do słoików. Słoiki zakręcamy i układamy do góry dnem. Pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Dżem z pomarańczy

Dodane przez: Świeca Urszula

Dżem z pomarańczy

Polecam dżem z pomarańczy. Jest...

Dżem z chilli i pomarańczy

Dodane przez: igraszki losu

Dżem z chilli i pomarańczy

Słodko-pikantny dżem idealny do...

dżemik z pomarańczy

Dodane przez: Karolina Klimczak

Dżem z pomarańczy

Dżem nadaje sie do wszystkiego...

image-22ylt1a

Dodane przez: majkap19

Dżem z jabłek, marchewek i pomarańczy

pyszne połączenie owoców z warzywami

Dodane przez: PolskaGotuje

Dżem z pigwy

super do chleba, ciast i do herbaty..............

Dżem z cukinii i pomarańczy

Dodane przez: Bilcia

Dżem z cukinii i pomarańczy

Coś innego ze zwykłego warzywka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE