Dżem z pigwy i pomarańczy

4.4 (197 ocen)

  • 60 min

Idealny na lekkie śniadanie.

  • 60 min

Składniki:


  • 2 kg pigwy
    2 limonki
    3 duże pomarańcze
    200 g cukru
    2 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.4 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem z pigwy i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pigwy obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka ,dodajemy sok z wyciśniętych pomarańczy i limonki ,wlewamy wodę ,wsypujemy cukier i zagotowujemy od czasu do czasu mieszając. Następnie zestawiamy z ognia ,blendujemy i ponownie zagotowujemy. Dodajemy żelatynę ,dokładnie mieszamy i jeszcze gorący dżem przekładamy do słoików. Słoiki zakręcamy i układamy do góry dnem. Pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować