PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Dżem z pigwy i jabłekhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/17/dzem-z-pigwy-i-jablek.jpeg16001200http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/dzem-z-pigwy-i-jablek
Jabłka 1 kg
Pigwa ½ kg
Woda 200 ml
Cukier 50-70 dag
Sposób przygotowania przepisu:
Dżem z pigwy i jabłek
1.
Wykonanie:
Jabłka, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Pigwę również obrać, pokroić dowolnie. Wodę zagotować w rondlu włożyć przygotowaną pigwę, wsypać cukier i gotować przez 10-15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać jabłka i gotować około 20-30 minut do momentu rozpuszczenie się owoców, w razie potrzeby owoce należy przetrzeć. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze