Dżem z pigwy i jabłek

  • wyświetlono: 259 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dżem na odporność organizmu przy walce z grypą.

profilowe
  • 15 porcje
  • 80min
  • Łatwy

Składniki

Jabłka 1 kg
Pigwa ½ kg
Woda 200 ml
Cukier 50-70 dag

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem z pigwy i jabłek

  • 1. Wykonanie:
    Jabłka, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Pigwę również obrać, pokroić dowolnie. Wodę zagotować w rondlu włożyć przygotowaną pigwę, wsypać cukier i gotować przez 10-15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać jabłka i gotować około 20-30 minut do momentu rozpuszczenie się owoców, w razie potrzeby owoce należy przetrzeć. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkopigwa

Komentarze

Podobne przepisy

Super dodatek do naleśników  i nie tylko

Dodane przez: Bo-Bożena

Dżem z jabłek i landrynek

Pyszny dżem z jabłek i landrynek...

image-22ylt1a

Dodane przez: majkap19

Dżem z jabłek, marchewek i pomarańczy

pyszne połączenie owoców z warzywami

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Dżem z jabłek, gruszek i śliwek

W ogrodzie mam teraz, w te upalne...

Dżemik

Dodane przez: Natalia Jaśkowiak

Dżem z dyni i jabłek

Pyszny, lekko słodki, idealny do...

Dżem z jabłek i malin

Dodane przez: RedakcjaPP

Dżem z jabłek i malin

Lubię piec, gotować i robić przetwory....

Dżem z dyni i jabłek

Dodane przez: AnnaKoziel

Dżem z dyni i jabłek

Jabłko i dynia to idealne połączenie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE