Dżem z pigwy

  • wyświetlono: 850 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

super do chleba, ciast i do herbaty..............

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- owoce pigwy: 2 kilogramy
- cukier: 1 kilogram
- sok z cytryny: 50 mililitrów
- woda: 0.5 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem z pigwy

  • 1. Pigwę umyć, obrać i wypestkować. Pokroić na małe kawałki. Wrzucić do garnka i włączyć niewielki gaz. Pigwę dusić z 1/2 szk wody i sokiem z cytryny do momentu aż będzie miękka. Dodać cukier i nadal gotować często mieszając aż cukier całkowicie się rozpuści. Gorącym dżemem napełniać wyparzone słoiki i szczelnie zamknąć.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_owocowyowoce pigwy

Komentarze

Podobne przepisy

konfitura z pigwy do herbaty

Dodane przez: EmiEs

Konfitura z pigwy do herbaty

Pigwa nazywana polska cytryną idealnie...

Galaretka z pigwy z nutą imbiru

Dodane przez: ewaeu

Galaretka z pigwy z nutą imbiru

Każdego roku robię przetwory z...

konfitura z pigwy

Dodane przez: PolskaGotuje

KONFITURA Z PIGWY

Doskonały dodatek do jesiennej...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Syrop z cytryny i pigwy

Właściwości leczniczych cytryn...

Syrop z pigwy

Dodane przez: MagdalenaS

Syrop z pigwy

Idealny na grypę i przeziębienie....

Syrop z pigwy z miodem

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Syrop z pigwy z miodem

Syrop z pigwy z miodem. Uodparnia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE