Dżem z moreli i czarnych porzeczek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniałe smarowidło do pieczywa, dodatek do deserów i ciast, jako nadzienie do naleśników...

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag. moreli
    30 dag.czarnej porzeczki
    2 szklanki cukru
    1 Dżemix 3:1
    sok z 1 cytryny
    1 cukier waniliowy
    4 słoiki po 250 ml.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem z moreli i czarnych porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Morele myję, kroję na pół, pozbawiam pestek, kroję na mniejsze części. Czarne porzeczki myję, obieram z szypułek. Morele mieszam z Dżemixem, doprowadzam do zagotowania, dodaję cukier, cukier waniliowy, porzeczki, sok z cytryny, mieszam, gotuję 3 minuty. Nakładam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem. Gdy ostygną , wynoszę do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź też przepis na: dżem z pigwy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować