Dżem z leśnych jagód

2 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Dżem jagodowy uwielbia cała moja rodzina. Bardzo prosty w wykonaniu. Idealny do kanapek, naleśników, racuchów.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • jagody
    cukier żelujący ( 1 kg cukru na 2 litry jagód)
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Dżem z leśnych jagód - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody należy bardzo dokładnie przebrać następnie dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą. W kolejnym kroku jagody przesypać do garnka i na małym ogniu zacząć smażyć. Następnie wsypać cukier żelujący, doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 20 minut, w międzyczasie mieszając

    Gotowy, gorący dżem należy przełożyć do wcześniej przygotowanych słoiczków. Porządnie zakręcić i ustawić do góry dnem na jakiś czas.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź też przepis na: dżem z pigwy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować