Dżem z czerwonych porzeczek

4.5 (187 ocen)

  • 60 min

Pełnia smaku lata!

  • 60 min

Składniki:


  • 1/2 kg czerwonych porzeczek (bez ogonków, dokładnie opłukanych)
    120g białego cukru
    200g cukru żelującego 2:1
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem z czerwonych porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki zagotowujemy z cukrem, aż wydzieli się sok i gotujemy ok. 20 minut
  • 2. Następnie dodajemy cukier żelujący i gotujemy 3 minuty (zgodnie z przepisem na opakowaniu).
  • 3. Przygotowujemy 3 nieduże słoIczki, wyparzamy i osuszamy papierowym ręcznikiem
  • 4. Przekładamy dżem i pasteryzujemy 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować