PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem imbiru oraz chillihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/77/bd5d427728bb696838c3ac13cf093108953a1425.jpeg13321002http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/dzem-z-czerwonej-porzeczki-z-dodatkiem-imbiru-oraz-chilli
3 kg czerwonej porzeczki
1,5 kg cukru (można dać mniej, zależnie od kwaskowatości owoców)
2 łyżki startego świeżego imbiru
1 łyżeczka chilli w płynie
Sposób przygotowania przepisu:
Dżem z czerwonej porzeczki z dodatkiem imbiru oraz chilli
1.
Porzeczki obieramy z gałązek i myjemy. Zasypujemy cukrem, dodając od razu imbir oraz chilli.
2.
Stawiamy na kuchenkę, zagotowujemy. Następnie zmniejszamy moc palnika i gotujemy ok. 1-2 godz., do momentu kiedy woda odparuje i dżem zgęstnieje do oczekiwanej konsystencji.
3.
Gotowy i jeszcze wrzący dżem przelewamy do wyparzonych słoików, dobrze zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze