Dżem z czarnej porzeczki

  • wyświetlono: 804 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Dżemik jest bardzo prosty i tylko dwuskładnikowy. Skórka i pestki przyjemnie chrupią podczas jedzenia, co odróżnia go od galaretki. Idealny do przekładania ciast.

Goszka

Składniki

• 2 kg czarnej porzeczki
• 1 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem z czarnej porzeczki

  • 1. • Czarną porzeczkę włożyć do garnka z grubym dnem i utłuc tłuczkiem.
    • Zagotować, dodać cukier i mieszać, aż się rozpuści, po czym zmniejszyć ogień i smażyć często mieszając, aż dżem zrobi się gęsty.
    • Można odstawić i smażyć na drugi dzień.
    • Gorący dżem włożyć do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić, odwrócić do góry dnem i "pod kocyk".

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakilatoczarna porzeczkadżemPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: kasiunia860

DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI

Świetny kwaskowy dżemik na kanapkę,...

Dżem z czarnej porzeczki z jabłkami

Dodane przez: Skotka

Dżem z czarnej porzeczki z jabłkami

Pyszny, aromatyczny dżem. Idealny...

POWIDŁA Z CZARNEJ PORZECZKI

Dodane przez: pati197799

POWIDŁA Z CZARNEJ PORZECZKI DŻEM

DZEM Z CZARNEJ PORZECZKI JEST DOSKONAŁY...

dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: mariosylwia

Dżem z czarnej porzeczki

:-) Gorąco polecam (-:

dzem z czarnej porzeczki

Dodane przez: AgaTrzaska

Dżem z czarnej porzeczki

Proste, pyszne, zdrowe ;)

Dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: paulinna

Dżem z czarnej porzeczki

Od dziecka myślałam, że robienie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE