Dżem z cukini z galaretką agrestową i waniliowym posmakiem

4.41 (165 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

polecam!

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2, 5 kg cukinii
    1\2 kg cukru
    1 łyzeczka cukru z prawdziwa wanilią
    2 galaretki zielone o smaku agrestowym
    2, 5 łyżeczki kwasku cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.41 (165 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem z cukini z galaretką agrestową i waniliowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cukinie obrac ze skóry ,odrzucic gniazda nasienne i pestki. Nastepnie pokroić ja w drobną kostkę, dodać kwasek cytrynowy, wymieszac i odstawić na kilka godzin.
    2. Z cukinii odlać nadmiar soku i usmażyć na małym ogniu do momentu az sie rozpadnie. Nastepnie dodać cukry, wymieszać. a na koniec dodać galaretki agrestowe , wymieszać., aż się dokładnie rozpuszczą .
    3.Dżem przekładać do słoiczków. Zakręcać .
    4. Słoiczki można zapasteryzować, lecz niekoniecznie. U mnie były pasteryzowane kilka minut. Przechowywać w chłodnym miejscu, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować