Dżem truskawkowy

0 (0 ocen)

Domowy,bez chemii i dodatków żelujących. Taki babciny - najlepszy:)

Składniki:



  • truskawki
    cukier

Dżem truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dzem truskawkowy 1. Truskawki umyć,wyciąć szypułki. Pokroić na ćwiartki i wrzucić do rondla. Smażyć około 2 godziny, truskawki najpierw puszczą soki,a później odparują. Dodać cukru wg uznania. Gdy konsystencja będzie już w miarę gęsta(później jeszcze zgęstnieje w słoiku) przełożyć dżem do czystych i suchych słoików i zakręcić. Słoiki pasteryzować około 5 minut od zagotowania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

dżem truskawkowy