1 kg truskawek
60 dag rabarbaru
70 dag cukru
10 g listków świeżej mięty
Sposób przygotowania przepisu:
Dżem truskawkowo - rabarbarowo - miętowy
1.
Truskawki należy umyć, obrać z szypułek, rabarbar obrać . Truskawki pokroić na plasterki a rabarbar na małe kawałki. Włożyć owoce do rondla o grubym dnie zasypać cukrem i gotować na małym ogniu ok. 1 godz. Miętę opłukać, drobno posiekać i dodać do dżemu na 10 min. przed końcem smażenia.
2.
Gotowy dżem wkładać do słoików, zakręcać i odwracać do góry dnem.
Porady
Z podanej porcji wyszło mi 4 małe słoiczki dżemu.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze