Dżem rabarbarowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

Wymyśliłam ten dżem ,aby wykorzystać rabarbar i resztę truskawek, efekt niesamowity, pyszny kwaskowaty dzem

Składniki:

  • 1 kg obranego rabarbaru
    30 dkg truskawek
    50-70 dkg cukru
    1-2 łyżeczki żelatyny

Dżem rabarbarowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć i pokroić w kostkę, bez włókien. Truskawki umyć
    Do garnka włożyć rabarbar , wlać trochę wody i gotować aż się rozgotuje, potem dodać truskawki i cukier. Razem przegotować aż będzie jednolita konsystencja. Na końcu dodać suchą żelatynę, wymieszać.
    Wkładać do wyparzonych słoików i pasteryzować około 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy