DŻEM POMIDOROWY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

COŚ INNEGO I DOBREGO;)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 KG POMIDORÓW
    1 POMARAŃCZA
    PÓŁ KILO CUKRU
    PO SZCZYPCIE:
    IMBIRU
    CYNAMONU
    MIELONEGO ZIELA ANGIELSKIEGO
    25 ML JAŁOWCÓWKI

Dżem pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPARZONE POMIDORY OBRAĆ ZE SKÓRY I POKROIĆ ,PRZEZ PÓŁ GODZINY DUSIĆ JE NA MAŁYM OGNIU Z ODROBINĄ WODY .
    POMARAŃCZĘ POZBAWIĆ PESTEK I POKROIĆ JĄ DROBNO WRAZ ZE SKÓRKĄ DODAĆ DO POMIDORÓW RAZEM Z CUKREM. DUSIĆ PRZEZ KOLEJNE PÓŁ GODZINY PO CZYM DODAĆ SOK Z CYTRYNY ,PRZYPRAWY ORAZ WÓDKĘ.
    WYMIESZAĆ DOKŁADNIE PRZEŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW ZAKRĘCIĆ I ODSTAWIĆ DO GÓRY DNEM DO WYSTYGNIĘCIA.

Porady

PRZED PRZEŁOŻENIEM WYPARZYĆ SŁOIKI I POKRYWKI. PRZYPRAWY MOŻNA DODAĆ WEDLE UZNANIA MNIEJ BĄDŹ WIĘCEJ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy