Dżem jagodowy

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

Nie znam lepszego dżemu. Smak i zapach nieporównywalny z żadnym innym

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg czarnych jagód
    800 g cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody myjemy na sitku, wsypujemy go szerokiego rondla dodajemy cukier i mieszając gotujemy 45 minut.
  • 2. Wkładamy dżem do małych, wyparzonych i suchych słoiczków.
  • 3. W szerokim garnku wykładamy dno kilka razy zwiniętym ręcznikiem kuchennym. Ustawiamy zakręcone słoiczki, wlewamy wody do 3/4 wysokości słoika.
  • 4. Słoiki 180 - 200 g pasteryzujemy 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować