Dżem czereśniowo- truskawkowy z wanilią

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dżemik idealnie smakuje na świeżej bułeczce

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Po pół kilo oczyszczonych truskawek i wydrylowanych czereśni.
    Pół kilo cukru
    1 cukier waniliowy
    2 opakowania konfiturexu lub dzemixu
    Słoiki pół litrowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem czereśniowo- truskawkowy z wanilią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone owoce przekładamy do rondla, lekko rozgniatamy. Zasypujemy cukrem, dodajemy cukier waniliowy i konfiturex. Zagotowujemy stale mieszając. Po zagotowaniu smażymy około 2-3 minut. Gorący dzem przekładamy do przygotowanych słoików. Zakrecamy i odwracamy denkiem do dołu.

Porady

Dżem smakuje równie dobrze, z dodatkiem cynamonu . Z tej porcji otrzymamy 4 słoiki o pojemności 0.33.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

dżem truskawkowy

To może cię zainteresować