Dżem czereśniowo-porzeczkowy

  • wyświetlono: 644 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny kwaskowaty dżem, w sam raz do słodkich naleśników

tati
  • 50min

Składniki

500 g. czereśni
250 g. czerwonych porzeczek
6 łyżek cukru
1 łyżeczka cynamonu
6 goździków

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem czereśniowo-porzeczkowy

  • 1. Do garnka włożyć wypestkowane czereśnie i wsypać porzeczki, zasypać cukrem i odstawić na pół godziny aż puszczą sok. Następnie dodać cynamon i goździki i gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować ok. 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babciporzeczkiCzereśniedo naleśników

Komentarze

Podobne przepisy

image-25or9hp

Dodane przez: Habibi

Dżem porzeczkowy czerwono-czarny z imbirem

Smaczny prosty lekki dżemik z mieszanych...

Kompot czereśniowy

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Kompot czereśniowy

Ze wszystkich kompotów to czereśniowy...

Kompot czereśniowy

Dodane przez: kamilab

Kompot czereśniowy

Smaczny kompot na zimę.

Frużelina czereśniowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Frużelina czereśniowa

W tak małym słoiczku mieści się...

Frużelina czereśniowa z miodem

Dodane przez: Alex M

Frużelina czereśniowa z miodem

Zaskakująco pyszna!

Dżem mirabelkowy

Dodane przez: Ania_L

Dżem mirabelkowy

Mirabelki to takie trochę zapomniane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE