Dyniowy omlet ze szpinakiem i łososiem Jesienny omlet z dynią w roli głównej i szpinakiem. Dodałam jeszcze pomidory suszone i świeże bo miałam. Do tego łosoś i mamy ekstra omlecik. Jesień to pełna paleta kolorów i na omlecie to widać.
15 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
omlet:
3 jajka wielkość M
szczypta soli, pieprzu, papryczki chili
4 łyżki puree z dyni pieczonej/ po upieczeniu miksuję dynię blenderem/
Dyniowy omlet ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak myję, osuszam i przesmażam na odrobinie masła. Dodaję czosnek drobno pokrojony, sól, pierz.
2.Do miski wbijana jajka, dodaję sól, pieprz, chili i rozbijam trzepaczką chwilę. Do jajek dodaję puree z dyni zimne, pokrojone pomidory suszone i mieszam. Na patelni rozgrzewam masło, wlewam jajka i smażę na wolnym ogniu aż omlet się zetnie. Omlet podaję ze szpinakiem, kawałkami dyni, pomidorkami,łososiem, natką pietruszki, listkami botwiny.
Komentarze