Dyniowy omlet ze szpinakiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dyniowy omlet ze szpinakiem i łososiem Jesienny omlet z dynią w roli głównej i szpinakiem. Dodałam jeszcze pomidory suszone i świeże bo miałam. Do tego łosoś i mamy ekstra omlecik. Jesień to pełna paleta kolorów i na omlecie to widać.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • omlet:

    3 jajka wielkość M

    szczypta soli, pieprzu, papryczki chili

    4 łyżki puree z dyni pieczonej/ po upieczeniu miksuję dynię blenderem/

    4 pomidory suszone

    pozostałe:

    110 g łososia z oleju z suszonymi pomidorami

    100 g szpinaku

    1 ząbek czosnku

    sól, pieprz czarny i czerwony

    1 łyżka masła klarowanego

    1 kawałek dyni upieczonej

    4 pomidory koktajlowe

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet

Dyniowy omlet ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myję, osuszam i przesmażam na odrobinie masła. Dodaję czosnek drobno pokrojony, sól, pierz.
  • 2. Do miski wbijana jajka, dodaję sól, pieprz, chili i rozbijam trzepaczką chwilę. Do jajek dodaję puree z dyni zimne, pokrojone pomidory suszone i mieszam. Na patelni rozgrzewam masło, wlewam jajka i smażę na wolnym ogniu aż omlet się zetnie. Omlet podaję ze szpinakiem, kawałkami dyni, pomidorkami,łososiem, natką pietruszki, listkami botwiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś Dynia Szpinak Pomidorki cherry

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować