Dyniowy omlet cesarski

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zimowa odmiana dla zwykłego omletu

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 duże jajka
    0,5 szklanki puree z dyni
    2 czubate łyżki mąki
    Szczypta cynamonu
    Szczypta imbiru
    2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    Masło klarowane

Dyniowy omlet cesarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieram z przyprawami, dodaję delikatnie puree z dyni i mąkę. Ubijam pianę z białek i bardzo delikatnie łączę z masą omletową.
    Rozgrzewam masło, wlewam na patelnię ciasto, smażę około 2 minut, przewracam na drugą stronę, posypuję cukrem i kroję nożem na nierówne kawałki. Dosmażam omlet około 1,5 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy