Dyniowo-czekoladowy mus

0 (0 ocen)

To delikatny deser o przyjemnym czekoladowym posmaku. Istne szaleństwo dla podniebienia!!!Do deseru możemy użyć zamrożonej dyni.

Składniki:

  • Składniki:
    - 0,5 kg dyni po obraniu,
    - 1 czekolada biała,
    - 2 łyżki mleka
    - 2 łyżki cukru pudru,
    - 250 ml śmietanki 30%,

Dyniowo-czekoladowy mus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łączenie musu z czekoladą 1. Pokrojoną w kostkę dynię dotujemy. Odcedzamy i miksujemy. Czekoladę topimy z dodatkiem 2 łyżek mleka. Gorącą łączymy z dynią. Ważne żeby i dynia i czekolada były ciepłe, wtedy nie powstaną grudki. Masę czekoladowo-dyniową studzimy.
    Śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier puder. Łączymy ją z masą czekoladowo-dyniową. Przed połączeniem odbieramy 3-4 łyżki ubitej śmietanki do dekoracji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy