Dyniowe scones (bułeczki)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na proste i smaczne bułeczki pieczone na proszku do pieczenia. Idealne na śniadanie z masełkiem i dżemem. Polecam

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.5 szkl mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    30 g masła
    1 łyżeczka cukru
    1/2 szkl puree z dyni
    1 jajko
    garść rodzynek
    oraz: 1 łyżka mleka
    sezam czarny po posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Dyniowe scones (bułeczki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i mieszamy. Następnie dodajemy stopione masło, puree z dyni i jajko. Wyrabiamy na dość luźną masę, dodajemy rodzynki i jeszcze chwilę wyrabiamy. Dzielimy ciasto na 5 części, z każdej formujemy kulkę, lekko spłaszczamy i układamy na blaszce. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy bułeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować