Dyniowe placuszki na słono

0 (0 ocen)

  • 45 min

Świetnie nadają się na śniadanie, obiad lub przekąskę!

  • 45 min

Składniki:

  • Placuszki:
    400-500g obranej dyni
    2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej
    1 jajko
    szczypta soli do smaku

    Dodatki:
    oliwki
    kiełki rzodkiewki
    biały ser

Dyniowe placuszki na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W razie potrzeby odsącz nadmiar wody.
  • 2. Dodaj mąkę, jajko i sól.
  • 3. Wymieszaj na jednolitą masę i nakładaj placuszki łyżką. Smaż z obu stron.

Porady

Dodatki można zamieniać według uznania. Placuszki dobrze smakują również z łososiem i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy