Dyniowe placuszki

4.5 (159 ocen)

  • 10 min

Pyszne placuszki, które zasmakują każdemu

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka 2 %,
    150 ml jogurtu naturalnego
    7-8 łyżek mąki
    2 jajka,
    40 dag dyni
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dyniowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko ubijamy z jogurtem naturalnym, jajkiem i mąką. Dodajemy obraną i startą na grubych oczkach dynię, dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano średniej wielkości placuszki. Podajemy od razu po przygotowaniu, polane śmietaną i posypane cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować