DYNIOWE PANCAKES Z ORZECHAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne pancakes ( pankejki ).Zrobione z dyniowe purre … niesamowicie delikatne.Są świetnym pomysłem na leniwe śniadania , słodki obiad albo podwieczorek!Oblane syropem klonowym albo miodem zachwycą nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * puree dyniowe – 250 g

    * jajko – 1 szt

    * mąka pszenna – 2 szkl

    * orzechy nerkowce – 50 g

    * cukier – 0,5 szkl

    * sól – 1 szczypta

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * mleko – 1 szkl

    * oliwa – 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Racuchy

Dyniowe pancakes z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem i szczyptą soli.

    Dodajemy jajko, oliwę oraz dyniowe puree.

    Wlewamy mleko i wszystko razem dokładnie miksujemy, aż powstanie gęste ciasto naleśnikowe.

    Wsypujemy posiekane orzechy i jeszcze raz dokładnie mieszamy ( tym razem już za pomocą łyżki ).

    Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Orzechy Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować