Dyniowe pancakes

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, puszyste i delikatne placuszki z puree z dyni. Doskonale pasują one na śniadanie czy podwieczorek. Pancakes dyniowe będą smakować dzieciom i dorosłym. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 szkl mleka
    1/2 szkl mąki kukurydzianej
    1/2 szkl mąki pszennej
    1/2 szkl puree z dyni
    1 jajko
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka rozpuszczonej margaryny/masła lub oleju

Dyniowe pancakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce łączymy ze sobą mleko, tłuszcz, jajko i puree z dyni. Następnie dodajemy obie mąki, cukier i proszek do pieczenia. Ciasto dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Rozgrzewamy patelnię i nalewamy po 2 łyżki ciasta na jednego pancakes'a. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy na ciepło. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy