Dyniowe muffinki z daktylami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatnie korzenne , aromatyczne .... Polecam , szczerze polecam :)

  • 40 min

Składniki:

  • ( na 12 babeczek )

    2 szklanki mąki

    1 szklanka cukru

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    1 łyżeczka przyprawy korzennej



    4 jajka

    3/4 szklanki oleju rzepakowego

    2 szklanki startej na drobnych oczkach dyni



    Dodatkowo :

    ok. 6 sztuk posiekanych suszonych daktyli

Dyniowe muffinki z daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffinki dyniowe 1. Mieszamy razem wszystkie suche składniki . W drugiej misce za pomocą trzepaczki mieszamy składniki mokre . Następnie łączymy razem zawartości obu misek , tylko do połączenia się składników . Przekładamy ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami . Do każdej muffinki dodajemy po kilka cząstek daktyli i delikatnie dociskamy . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy 25 minut aż wierzch ładnie się zarumieni . 

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy