Dyniowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybkie, smaczne i proste w przygotowaniu.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki imbiru
    szczypta gałki muszkatołowej
    3/4 szklanki cukru
    2 garści rodzynek
    100 ml oleju z orzechów włoskich
    1 1/4 szklanki puree z dyni
    2 jajka
    3 łyżeczki miodu

Dyniowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki łączymy ze sobą. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i puree z dyni, dosypujemy suche składniki wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy ciasto do foremek wyłożonych papilotami i pieczemy w temperaturze 200 stopni 20-25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy