Dyniowe gofry

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Dynia i cynamon niewątpliwie kojarzą się z jesienią. Razem tworzą wspaniały duet, który przedstawiam w postaci gofrów. Rumianych, chrupiących z zewnątrz, a przyjemnych, słodkich i miękkich w środku.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 1 szklanka mąki żytniej
    - 180ml jogurtu naturalnego
    - 2 jajka
    - 2 łyżki masła
    - 1 łyżka miodu
    - 140g puree z dyni
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
    - 1 płaska łyżeczka cynamonu

Dyniowe gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z cynamonem, sodą i proszkiem do pieczenia.
  • 2. Dodajemy jajko, jogurt, stopione masło, puree z dyni i miód i miksujemy razem wszystkie składniki.
  • 3. Pieczemy gofry w nagrzanej gofrownicy do zarumienienia przez kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy