Dyniowe bułki z dynią i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.pieczoną dynię i wodę wlać do wysokiego naczynia, zmiksować. Wrzucić do pojemnika od robota dodać pokruszone drożdże oraz cukier i wymieszać.
Dodać pozostałe składniki: olej, mąkę i sól. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
W tym czasie przygotować farsz. Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać grubo. Wrzucić składniki na patelnię i usmażyć razem wystudzić. Doprawić czarnym pieprzem.
Ciasto podzielić na 10-12 kawałków, każdy rozpłaszczyć i ułożyć na blasze wyścielonej papierem.
Nałożyć farsz z boczku i cebuli, można posypać żółtym serem (posypałam część bułeczek). Odstawić do podrośnięcia na 15 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 20 minut.
Komentarze