ZUPA DYNIOWA z SOCZEWICĄ i MAKARONEM

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne danie jednogarnkowe. Zupa jest sycąca i bardzo zdrowa. Dodatek ostrej papryczki nadaje jej chatakteru! Polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • 300 ml puree z dyni
    250 g ugotowanej soczewicy
    150 g lekko wędzonej kiełbasy (u mnie kabanosy)
    pół pora lub mała cebula
    ok. 200 g drobnego makaronu (u mnie motylki)
    oliwa z oliwek
    sól
    papryczka peperoncino (wg uznania)
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa dyniowa z soczewicą i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać oliwę z oliwek, dodać pokrojony drobno por, ziemniaki pokrojone w kosteczkę, kawałeczek ostrej papryczki i pokrojoną na kawałeczki kiełbasę. Podsmażyć przez ok. 5 min.
  • 2. Dodać ugotowaną soczewicę, puree z dyni, makaron i gorącą wodę (ok. 4 cm nad poziom skłdników).
  • 3. Teraz dodać sól i gotować, aż makaron będzie miękki (w razie potrzeby dodać wodę). Na sam koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić wg uznania solą i papryczką. Podawać.Buon Appetito!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować