DYNIOWA ZUPA-KREM Z GRZANKAMI

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pięknie prezentująca się na talerzu pomarańczowa zupa rozgrzewa i nadaje koloru jesiennym dniom.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ZUPA-KREM
    0,5 niewielkiej dyni
    3 ugotowane marchewki
    0,5 cebuli
    2 ząbki czosnku
    bulion
    GRZANKI:
    pajdy chleba
    ser pleśniowy
    mięso gotowane
    pomidory suszone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Rosół Krem

Dyniowa zupa-krem z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na ulubionym tłuszczu.
    Dynię obrać i pokroić w kostkę, ok. 3cmx3cm, Dodać do podsmażonej cebuli z czosnkiem, smażyć około 5min.
    Całość podlać bulionem, tak aby zakrył warzywa, gotować ok.25min.
    Gdy dynia zmięknie dodać pokrojoną ugotowaną marchew.
    Całość zblendować na jednolity krem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, papryką ostrą w proszku, solą i cukrem.
    Przygotować grzanki: pieczywo lekko podpiec z obu stron; mięso z bulionu pokroić w drobne "drzazgi", dodać pomidory suszone oraz oliwę od nich. Pastę doprawić solą, pieprzem oraz papryką słodką w proszku. Całość rozprowadzić na grzankach. Na innych pajdach chleba ułożyć ulubiony ser pleśniowy i ewentualnie przyprawić papryką ostrą. Całość podgrzać na patelni.

Porady

Zupę- krem można przyozdobić jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną albo podać z pestkami dyni lub słonecznika. Do grzanek świetnie nadaje się prezentowana w przepisie pasta z mięsa gotowanego, ale jeżeli korzystamy z bulionu w kostce, ten element dania można pominąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować